UKK

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

Olemme keränneet useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset tälle sivulle. Mikäli et löytänyt vastausta kysymykseesi, voit myös olla meihin yhteydessä, niin vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Toimitusjohtaja
Markus Kivelä
040 532 4169
markus.kivela@hilewater.com

Kysymykset ja vastaukset

1. Valuaatio 

Valuaatioksi on ilmoitettu 24 999 000.75 €. Onko kyseessä pre vai post money?* Paljonko osakkaita on ennen antia?

Kyse on post money -valuaatiosta. Post money koostuu pre moneyn ja sijoituksen yhteenlasketusta määrästä. Pyydettäessä toimitamme tarkemmat laskelmat valuaation muodostamisesta.

Ennen antia osakkaita on 8.

*Pre money on yrityksen valuaatio ennen sijoitusta. Post money on valuaatio sijoituksen jälkeen.

2. Budjetti

Onko teillä tarkempaa investointisuunnitelmaa siitä, miten 7,5 miljoonaa euroa ositetaan projektin toteuttamiseen? Onko projektille mahdollista kerätä varoja esimerkiksi erilaisten tukien tai lainanoton muodossa?

Meillä on kolmen tason investointisuunnitelmat, joista suunnitelma 3 koskee koko projektin toteuttamista 7,5 miljoonalla eurolla. Lainoja on harkittu, mutta pelkällä lainarahalla ei lähdetä projektia toteuttamaan.

Myyntiä ja markkinointia tullaan rahoittamaan tulevaisuudessa tulorahoituksella.

Pyydettäessä toimitamme tarkemman investointisuunnitelman tai voit lukea lisää täältä.

3. Lasipullojen tuotantokustannukset

Paljonko Inari-lasipullon valmistaminen maksaa? 

Inari-veden lasipullon valmistajista on kartoitettu muutama vaihtoehto, jotka myöhemmin kilpailutetaan tarkemmin. Jos pullojen tuotantohinnat nousevat, loppukäyttäjä maksaa sen tuotteen hinnassa.

4. Logistiikka

Miten logistiikka Lapista maailmalle on suunniteltu?  

Logistiikkakulujen optimointi on yksi keskeisimmistä toiminnan katteisiin vaikuttavista asioista. Rahti Aasiaan toteutetaan joko laivalla tai sitten junalla Kaakkois-Suomesta. Juna on tällä hetkellä laivarahtia kannattavampi vaihtoehto, sillä konttiliikenteessä tarvittavista konteista on pulaa. Junakuljetuksissa kontteja ei tarvita.

5. Katemarginaalit

Mikä on lopputuotteen hinta? 20 000 pulloa tunnissa on paljon – millä varmistetaan, että koko kapasiteetti saadaan myytyä?

Lasipullolla tulee olemaan valmistuskulujen jälkeen hieman yli kaksinkertainen myyntihinta muovipulloon verrattuna. Tulevaisuuden suunnitelmissa on myös kartonkipakkaukset. 

Pullotuslinjaston maksimikapasiteetti on 20 000 pulloa tunnissa, mutta huoltokatkokset yms. rajottavat kapasiteettia, mikä pudottaa tuotantomääriä hetkittäin.

Lopputuote tulee olemaan Suomessa hieman kalliimpi verotuksen sekä kierrätysmaksun takia kuin ulkomailla. Täysimittaisen kapasiteetin myynti varmistetaan onnistuneella segmentoinnilla, isojen hotelliketjujen, lentokenttien yms. lähestymisellä, aktiivisella kontaktoinnilla sekä tuloksekkailla neuvotteluilla. 

6. Mikä on Aqua Lapland Oy?

Onko Aavasaksalla sijaitsevan pullottamon toimintaa tarkoitus jatkaa, kun Saariselän pullottamo saadaan valmiiksi?

Hile Water osti Aqua Laplandin osake-enemmistön keväällä 2021 ja saneerannut uudet pullottamotilat yhtiölle. Aqua Lapland on jo Hile Waterin tytäryhtiö. Aqua Lapland pyörii myynnillään tällä hetkellä itsenäisesti. Aavasaksan pullottamo pidetään auki myös Saariselän valmistuttua ja siellä tullaan valmistamaan muovipulloja lähinnä kotimaan markkinoille. Saariselällä tullaan valmistamaan lasipullot sekä uusiutuvan pakkausmateriaalin tuotteet. Saariselän pullottamosta kaavaillaan nähtävyyttä kävijöille sen ainutlaatuisen suunnittelun myötä.